σουπα αρακα με κρεμα κοτοπουλο
1:18 μ.μ.
Πως μπορεί να μετατραπεί το κοτόπουλο που περίσσεψε σε ένα gourmet πιάτο μέσα σε ελάχιστα λεπτά;Αρακάς, φέτα, λίγο κοτόπουλο και μυρωδικά αποτελούν εξαιρετική πρόταση για ελαφρύ γεύμα η δείπνο για δυο.Ή και περισσότερους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την Σούπα:
Για την Κρέμα Κοτόπουλο:
Προετοιμασία:
Βήμα 1
Βάζουμε στο μπλέντερ το κοτόπουλο με την φέτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα η την κρέμα γάλακτος ώστε να μας διευκολύνει στο χτύπημα.
Δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι γιατί έχει και η φέτα και το ήδη μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε πιπέρι, δυοσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Εάν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.
Βάζουμε την κρέμα σε μπολ και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 2
Βάζουμε τον αρακά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα πλαστικό δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και το γεμίζουμε με νερό (δυο δάχτυλα πάνω από τα υλικά μας).
Το κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στο δυνατό, για 7 με 8 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε τρυπάμε προσεκτικά την μεμβράνη να βγουν οι υδρατμοί και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ.Το χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ξύσμα λεμονιού, λεμόνι και το βούτυρο και το χτυπάμε λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε την σούπα στο ψυγείο για 5-6 λεπτά.
Βήμα 3
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και με κουτάλι ή ακόμα καλύτερα με κορνέ και βάζουμε 3-4 κουταλιές σε βαθύ πιάτο προσέχοντας να δώσουμε ύψος ώστε να φαίνεται η κρέμα από τη σούπα.
Προσθέτουμε την σούπα, φρέσκο ελαιόλαδο, την ντομάτα και αν θέλουμε λίγο πιπέρι ακόμα.
Καλή σας όρεξη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την Σούπα:
- 150γρ Αρακά
- 1/2 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
- 1/4 Σκόρδο Ψιλοκομμένο
- Νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δυόσμο
- Ξύσμα Λεμονιού
- Λεμόνι
- 1κγ Βούτυρο
- 1/4 Ντομάτα ή 2 Ντοματίνια και ελάχιστο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για την Κρέμα Κοτόπουλο:
- 100γρ Κοτόπουλο που έχει περισσέψει ψητό ή βραστό (μόνο το κρέας, όχι κόκαλα, λίπος κλπ)
- 100γρ Φέτα
- Δυόσμο
- Πιπέρι
- 2-3κσ Γάλα η Κρέμα Γάλακτος
- Νερό (εάν χρειαστεί)
Προετοιμασία:
Βήμα 1
Βάζουμε στο μπλέντερ το κοτόπουλο με την φέτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα η την κρέμα γάλακτος ώστε να μας διευκολύνει στο χτύπημα.
Δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι γιατί έχει και η φέτα και το ήδη μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε πιπέρι, δυοσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Εάν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.
Βάζουμε την κρέμα σε μπολ και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 2
Βάζουμε τον αρακά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα πλαστικό δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και το γεμίζουμε με νερό (δυο δάχτυλα πάνω από τα υλικά μας).
Το κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στο δυνατό, για 7 με 8 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε τρυπάμε προσεκτικά την μεμβράνη να βγουν οι υδρατμοί και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ.Το χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ξύσμα λεμονιού, λεμόνι και το βούτυρο και το χτυπάμε λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε την σούπα στο ψυγείο για 5-6 λεπτά.
Βήμα 3
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και με κουτάλι ή ακόμα καλύτερα με κορνέ και βάζουμε 3-4 κουταλιές σε βαθύ πιάτο προσέχοντας να δώσουμε ύψος ώστε να φαίνεται η κρέμα από τη σούπα.
Προσθέτουμε την σούπα, φρέσκο ελαιόλαδο, την ντομάτα και αν θέλουμε λίγο πιπέρι ακόμα.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια