Ψευτοταρταρ
2:35 μ.μ.
Το ''ψευτοταρτάρ'' από μπιφτέκια ή κρέας που μας έχει απομείνει, είναι πανεύκολο να ετοιμαστεί και αποτελεί εξαιρετική ιδέα για πρώτο πιάτο ή για να εντυπωσιάσετε φίλους που ήρθαν ξαφνικά στο σπίτι!
Υλικά που θα χρειαστείτε για 2 με 3 άτομα:
Προετοιμασία:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον κρόκο, σε ένα μπολ και αφήνουμε 3-4 λεπτά να αναμειχθούν οι μυρωδιές των υλικών.
Βήμα 2
Βάζουμε προσεκτικά τον κρόκο σε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά ώστε να το ποσάρουμε.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τον κρόκο πάνω στο ταρτάρ και σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!
Υλικά που θα χρειαστείτε για 2 με 3 άτομα:
- 250γρ μπιφτέκια ή οποιοδήποτε κόκκινο κρέας έχει ψηθεί στον φούρνο
- 100γρ από ό,τι αλλαντικά έχουμε στο ψυγείο ψιλοκομμένα
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
- χυμό λεμόνι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού
- 1κσ κρέμα κοτόπουλου (δείτε τη συνταγή εδώ ) ή 1/2κσ μουστάρδα
- 1 κρόκο αυγού
Προετοιμασία:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον κρόκο, σε ένα μπολ και αφήνουμε 3-4 λεπτά να αναμειχθούν οι μυρωδιές των υλικών.
Βήμα 2
Βάζουμε προσεκτικά τον κρόκο σε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά ώστε να το ποσάρουμε.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τον κρόκο πάνω στο ταρτάρ και σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια