μπαλοτινα μοσχαριου με κρεμα γιαουρτιου
7:07 π.μ.
Ένα ρολό μοσχαριού όπως δεν το έχετε ξαναδεί,από leftovers κοκκινιστού!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την μπαλοτίνα:
Βήμα 1
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια, είτε με το μαχαίρι είτε με το χέρι και τα ανακατεύετε με την παρμεζάνα.
Απλώνετε στον πάγκο σας μεμβράνη, τοποθετείτε στο κέντρο το κρέας με την παρμεζάνα και τυλίγετε σφιχτά σε σχήμα καραμέλας.Βάζετε την "καραμέλα" στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεί.
Βήμα 2
Αφού περάσει 1 ώρα, κόβετε την μπαλοτίνα σε ροδέλες 1 εκατοστού και πανάρετε τις ροδέλες σε γάλα και έπειτα στην φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για 2 περίπου λεπτά.

Σερβίρετε με την κρέμα γιαουρτιού,kale και ντοματίνια ή όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την μπαλοτίνα:
- όσο κρέας σας έχει απομείνει
- τριμμένη παρμεζάνα (2κσ ανά 300γρ κρέατος)
- 100γρ γάλα
- 100γρ φρυγανιά
- 200γρ γιαούρτι
- 1κσ ελαιόλαδο
- 1κγ ξύσμα λεμονιού
- 1κγ χυμό λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1κσ άνηθο ψιλοκομμένο
Βήμα 1
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια, είτε με το μαχαίρι είτε με το χέρι και τα ανακατεύετε με την παρμεζάνα.
Απλώνετε στον πάγκο σας μεμβράνη, τοποθετείτε στο κέντρο το κρέας με την παρμεζάνα και τυλίγετε σφιχτά σε σχήμα καραμέλας.Βάζετε την "καραμέλα" στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεί.
Βήμα 2
Αφού περάσει 1 ώρα, κόβετε την μπαλοτίνα σε ροδέλες 1 εκατοστού και πανάρετε τις ροδέλες σε γάλα και έπειτα στην φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για 2 περίπου λεπτά.

Σερβίρετε με την κρέμα γιαουρτιού,kale και ντοματίνια ή όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια